Historiek

Wij zijn Mario Meirlevede en Nancy Mailliard. Sinds 1994 zijn wij actief in het versnijden en verkopen van rund- en varkensvlees.

Omdat het voor ons steeds belangrijk geweest is om kwaliteit aan te bieden zijn we in 2002 van start gegaan met de eigen kweek van onze runderen. We hebben toen een hoeve gekocht in het West-Vlaamse Lo-Reninge. Dit is gelegen op 10 km van Ieper waar ons vleesbedrijf gevestigd is. In de voorbije jaren hebben we de oude stallen vervangen door nieuwe ruime openfrontstallen.

De dieren waar we in 2002 mee van start zijn gegaan waren allemaal van het Belgisch wit blauw ras. Ondertussen hebben we een veestapel van ongeveer 550 runderen. Hiervan worden wekelijks een aantal dieren geslacht die wij dan versnijden in onze uitsnijderij voor verkoop aan slagers en restaurants in eigen streek.

Begin 2014 hebben we een nieuwe uitdaging aangegaan. We zijn op zoek gegaan naar een nieuw runderras dat zonder keizersnede kan kalven. Elke keizersnede gaat immers gepaard met het gebruik van antibiotica. We zochten ook een ras waarbij de moeder zelf het kalf kan zogen en ook toelaat dat je als veeteler tussen de dieren kan lopen zonder risico te lopen om aangevallen te worden. 

Na een tijdje zijn we terecht gekomen in Nederland bij een aantal kwekers van het Italiaans Piemontees vleesras. Al snel werd duidelijk dat dit het ras was dat aan al onze voorwaarden voldeed.
We hebben toen ook bij één van deze kwekers vlees geproefd uit zijn hoeveslagerij. Tot onze verbazing bleek dat dit Piemontees rundvlees totaal anders is van smaak, kleur en structuur dan ons Belgisch wit blauw rundvlees.

Ondertussen hebben we van dit Piemontees vleesras een veestapel van ongeveer 400 dieren, waarvan een groot deel afkomstig van kwekers van het Nederlands Piemontees Stamboek. Ondertussen hebben we ook nog Piemontesen gekocht die afkomstig zijn van Tjechië, Ierland, Duitsland en Italië. De bedoeling is dat wij met deze dieren verder kweken om aan de steeds toenemende vraag naar dit vlees te kunnen voldoen.

Dit Piemontees rundvlees wordt te koop aangeboden aan de consument via onze webshop. Slagers en restaurateurs kunnen rechtstreeks contact opnemen met onze vleesgroothandel FM MEAT via het nummer 057/21.78.42 of stuur een mailtje naar fmmeat@skynet.be