Piemontees rundsvlees: Rundsgehakt

7,00€/Kg

Gratis vacuüm verpakt per 500 gram (geen kleinere verpakking mogelijk).

Gekweekt en verwerkt door Hoevevleesonline.be!

100 % zuiver gehakt van Piemontese runderen

Bestel tot en met dinsdag 14 april en haal uw bestelling af op zaterdag 18 april.

Een dringende bestelling of een grotere hoeveelheid? Bel 057/21.78.42 of 0474/60.05.76

Zuiver rundergehakt wordt o.a. gebruikt voor het maken van CHILI CON CARNE, een mexicaans gerecht.
CHILI CON CARNE is een volwaardig, voedzaam en lekker éénpansgerecht. Je maakt het als volgt klaar :


1. Stoof in een beetje olijfolie een fijngesneden ui en twee teentjes look glazig, voeg er 2 rode paprika's en 1 chilipepertje aan toe (Je kan de chilipeper vervangen door poeder of pasta van chilipepers).

2. Ondertussen bak je 1/2 kg rundergehakt in een pan tot die korrelig is. Je voegt dit toe aan de kom met de ui, look en paprika's. Daarbij voeg je volgende kruiden toe :

- paprikapoeder
- komijnpoeder of gemalen komijnzaadjes
- gedroogde oregano
- tijm
- korianderzaadjes
- zeezout
- zwarte peper

Als je niet al deze kruiden in huis hebt kan je zelf naar eigen smaak variëren. Ik heb er de laatste keer Ras el hanout (marokkaanse kruiden) aan toegevoegd. Een TEX-MEX kruidenmengeling is ook in de handel verkrijgbaar, dan moet je al die kruiden apart niet kopen.

3. Voeg bij dit alles een blik gepelde tomatenblokjes toe, evenals een klein blikje tomatenconcentraat en 1 à 2 dl boullon.
je laat dit alles 1/2 uurtje stoven.

4. Daarna voeg je een blik van 400 gram rode kidneybonen toe (eerst spoelen onder koud water) en je laat het geheel nog een half uurtje verder stoven.

Je kan dit gerechtje ook een dag op voorhand klaarmaken. De smaken zullen zich nog beter kunnen vermengen. Dit éénpansgerecht wordt opgediend met :

- rijst
- of stokbrood
- of tortilla wraps
- of tortilla chips

SMAKELIJK !

< Terug naar overzicht