Andere vleessoorten: Lamsmedaillon
24,50€/Kg
Gratis vacuüm verpakt per pakje van ongeveer 600 gr (4 heupjes van 150 gr).
Diepvroren Nieuw Zeelands lamsheupjes
Bestel tot en met dinsdag 26 november en haal uw bestelling af op zaterdag 30 november.
Een dringende bestelling of een grotere hoeveelheid? Bel 057/21.78.42 of 0474/60.05.76
Lamsmedaillons zijn heel lekker en mals. Ze kunnen gegeten worden als lamssteak of je kan er zelf lamsbrochetten van maken.
Ingrediënten
4 lamssteaks
300 g sjalot
een paar takjes verse tijm
30 cl rode wijn
15 cl lamsfond (of kalfsfond)
1 el bloem
2 el rietsuiker
50 g boter
2 el olijfolie
peper
zout
Een sjalottensausje werkt altijd. En is eigenlijk niet moeilijk te passen. Wat rozemarijn en tijm, perfect bij lamssteaks.
Tip: voor een perfecte cuisson haalt u de lamssteaks best enige tijd voor de bereiding uit de koelkast en laat je ze voor u ze serveert even lang rusten als je ze gebakken hebt.
Bereiding
Verhit 20 g boter in een sauteerpan, laat de fijngesnipperde sjalot en tijm 5 minuten kleuren op een zacht vuurtje, bestrooi met de suiker en vervolgens met de bloem.
Meng alles en giet er de wijn en de lamsfond (of kalfsfond) bij. Breng aan de kook en laat gedurende 20 minuten op een zacht vuurtje ongeveer tot de helft inkoken. Haal van het vuur, voeg de rest van de boter toe, meng en kruid bij indien nodig.
Verhit een grillpan zonder vetstof, bak de met olijfolie ingesmeerde lamssteaks aan op een hoog vuur (1 minuut per kant) en laat 2 tot 3 minuten bakken volgens de dikte en de gewenste gaarheid. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de lamssteaks overgoten met de sjalottensaus, groene groenten en gebakken Parijse aardappelen met rozemarijn en fleur de sel.