Piemontees rundsvlees: Mergpijpje
4,00€/Kg
Gratis vacuüm verpakt per stuk.
Gekweekt en verwerkt door Hoevevleesonline.be!
Mergpijpje (eventueel in de lengte doorgezaagd)
Bestel tot en met dinsdag 26 november en haal uw bestelling af op zaterdag 30 november.
Een dringende bestelling of een grotere hoeveelheid? Bel 057/21.78.42 of 0474/60.05.76
Gezond en lekker in de soep
Echte mergpijpjes van gezonde dieren zijn heel gezond. De pijp zit vol gezonde vetten, eiwitten, calcium, magnesium en gelatine. Al deze voedingstoffen worden door veel mensen te weinig gegeten. Gelatine helpt zelfs de genezing van darmen. De cholesterol van mergpijpen is wel erg hoog. Gelukkig is dit gezonde cholesterol. Een stuk beter voor je hart, dan margarine!
Een mergpijpje kan eenvoudig toegevoegd worden aan een kom kokende soep. Je voegt 1 mergpijpje toe aan de soep terwijl de groenten garen. Als je soep klaar is, is ook de merg gaar. Je kan het merg uit het mergpijpje in de soep mixen ofwel haal je het merg eruit en smeer je dit op een toast met wat grof zout.
Geroosterde mergpijp
Ik heb een heel bijzonder gerechtje voor jullie. Deze geroosterde mergpijp met paddenstoeltjes is een feestelijk voorgerechtje, maak het bijvoorbeeld met de feestdagen. Misschien vind je het spannend om te bereiden, maar dit valt reuze mee. Je serveert dan wel iets heel speciaals met een unieke smaakbeleving.
Runder mergpijp
Wellicht heb je het wel eens in een restaurant gegeten, maar je kunt dit ook heel goed thuis klaarmaken. Ik heb ze in de oven geroosterd, maar je kunt het ook op de barbecue bereiden.
Deze geroosterde mergpijp oftewel beenmerg is een ware delicatesse. Je leg de gehalveerde mergpijpjes op een bakplaat en schuift dit in de oven op 200°C. Na een kleine 20 minuten heb je super zacht merg wat je heerlijk eruit kunt lepelen. Serveer het als voorgerecht met geroosterd brood.
De mergpijpen worden doormiddag gezaagd geleverd, je hoeft ze dus alleen maar in de oven of op de barbecue te leggen. Het resultaat is een zachte iets vette merg wat je op geroosterd brood kunt eten. Het is wel een gerecht voor een echte vleesliefhebber en fijnproever. Je kunt het eigenlijk met niets vergelijken, behalve dan misschien met de zachte structuur van ganzenlever of zwezerik.
Het beenmerg is klaar als het goudbruin is en als je met een satéstokje er makkelijk doorheen kunt prikken en deze er zonder weerstand weer uitgaat.
Het ‘vlees’ is op zich al heerlijk, maar ik heb het nog geserveerd met een topping van gebakken sjalotje, knoflook en kleine beukenzwammetjes. Dit heb ik afgeblust met sherryazijn. Dit zuurtje is wel lekker bij het vettige merg. Mocht je geen sherryazijn kunnen vinden, gebruik dan appelciderazijn of een goede balsamico.
Je kunt dit gerecht het beste met een lepeltje serveren, hiermee kan je dan het merg uit het bot lepelen en dit dan op de toast eten.