Andere vleessoorten: Varkenswangetjes

Varkenswangetjes

15,25€/Kg

Gratis vacuüm verpakt per 1 kg (diepgevroren).

Varkenswangetjes

Bestel tot en met dinsdag 26 november en haal uw bestelling af op zaterdag 30 november.

Een dringende bestelling of een grotere hoeveelheid? Bel 057/21.78.42 of 0474/60.05.76

Varkenswangetjes volgens Jeroen Meus :

Ingrediënten

2 uien

1 teentje look

klontje boter

1 kg varkenswang

zout en peper van de molen

laurierblaadjes

tijm

peterseliestelen

1 kruidnagel

0.75 dl bruin bier (Rodenbach, Sint Bernardus Abt 12..)

1 witte boterham

2 eetlepels mosterd

2 eetlepels bruine suiker

Bereiding :

Pel de uien en versnipper ze. Pel de look en plet het teentje tot pulp.

Zet een ruime stoofpot op een matig vuur. Smelt er een klontje boter in. Stoof de stukjes ui en de geplette look in de hete boter.

Smelt een klontje boter in een braadpan op een stevig vuur.

Kruid het vlees met wat peper van de molen en een snuif zout. Bak de stukken varkenswang kort tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Een grote hoeveelheid vlees bak je best in meerder beurten.

Doe het vlees (dat binnenin nog niet gaar is) in de stoofpot met ui.

Bind met een stukje keukentouw een bouquet garni samen. Gebruik enkele laurierbladen, een paar takjes tijm en (indien beschikbaar) wat peterseliestelen.

Leg het kruidentuiltje in de stoofpot, samen met een kruidnagel.

Gebruik het bier om de pan waarin het vlees gebakken werd te ‘deglaceren’. Giet het in de hete pan en roer alle aanbaksels los.

Giet het warm bier in de stoofpot met het vlees.

Strooi de suiker in de pot en smeer de witte boterham in met scherpe mosterd. Leg de boterham bovenop het vlees en zet het deksel op de pot.

Laat de stoofschotel zo’n 2 uur sudderen op een zacht vuur.

Proef het resultaat en voeg naar smaak wat extra peper en zout toe.

< Terug naar overzicht