Piemontees rundsvlees: Kalfsblanquette

Kalfsblanquette

16,50€/Kg

Gratis vacuüm verpakt per 1 kg (diepgevroren).

Gekweekt en verwerkt door Hoevevleesonline.be!

Stukjes mager kalfsvlees geschikt voor een stoofpotje.

Bestel tot en met dinsdag 23 april en haal uw bestelling af op zaterdag 27 april.

Een dringende bestelling of een grotere hoeveelheid? Bel 057/21.78.42 of 0474/60.05.76

Bereidingstip :

1. Maak een groentenbouillon met wortel, selder, ui, prei, tijm en laulier. Eenmaal aan de kook voeg je er de kalfsblanquette (1 kg) aan toe. Je laat het vlees ongeveer één uur op een zacht vuurtje koken. Ondertussen maak je de kalfsgehaktballetjes (1/2 kg). Deze voeg je toe aan de bouillon 10 minuten voor het einde van het kookproces.

2. In een afzonderlijke kookpot breng je water aan de kook. Hierin kook je de lentegroentjes die je aan de blanquette wenst toe te voegen beetgaar. Hiervoor kan je volgende groetjes gebruiken : stukjes wortel, asperges, peultjes, zilveruitjes, champions, ...

3. Als het vlees en de groentjes gaar gekookt zijn maak je de saus. Voor de saus maak je eerst een roux (boter en bloem). Als de roux klaar is voeg je er de helft melk en de helft kalfsbouillon (de groetenbouillon waarin het vlees werd gekookt) aan toe. Je kruid de saus met peper en zout en voegt er een beetje citroensap aan toe. 

4. Als de saus klaar is doe je er het vlees (de kalfsblanquette en de gehaktballetjes) en de gekookte groentjes bij.

SMAKELIJK!!!

 

< Terug naar overzicht