Wit-Blauw rundsvlees: Stoofvlees

9,50€/Kg

Gratis vacuüm verpakt per 1 kg (geen kleinere verpakking bij promoprijs).

Gekweekt en verwerkt door Hoevevleesonline.be!

100 % mager rundstoofvlees van het BWB rund

Bestel tot en met dinsdag 25 juni en haal uw bestelling af op zaterdag 29 juni.

Een dringende bestelling of een grotere hoeveelheid? Bel 057/21.78.42 of 0474/60.05.76

Bereidingstip:


Neem een braadpan en laat daarin een klontje boter smelten op een hoog vuur. Bak de stukken vlees in de pan tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Ondertussen kruid je het vlees met peper en zout. Tip : een grote hoeveelheid stoofvlees bak je best in meerdere beurten. Als je pan te vol ligt wordt het vlees gekookt i.p.v. gebakken.

Ondertussen laat je 1 of 2 grote grof gesneden uien stoven in een klontje boter in een stoofpot tot ze glazig zijn. Voeg de stukken goudbruin gebakken stoofvlees toe aan de uien. Déglaceer de braadpan met een beetje water en voeg dit toe aan de stoofpot. Voeg hierbij een flesje bruin bier, tijm, laurier en  1 of 2 lepels donkere kandijsuiker. Besmeer een boterham met mosterd en leg deze met de mosterdkant naar onder op het vlees.

Voeg eventueel nog wat water (of bouillon) toe zodat het vlees bijna onder staat en laat het geheel 2 à 3 uur op een zacht vuurtje stoven. Op het einde bind je de saus met een beetje maïszetmeel opgelost in water.

< Terug naar overzicht